Desirée van den Berg

Graag stel ik mij even voor. Ik ben in 1959 geboren in Capelle a/d IJssel, sinds 1987 woon ik in Zeist. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, Nina en Laurens. Na een carrière in de zakelijke dienstverlening en na jarenlang een eigen onderzoeksbureau te hebben gehad, ben ik weer terug bij mijn liefde voor de psychologie. In 2015 heb ik InsideStrong opgericht: Praktijk voor Integratieve Hypno-Psychotherapie en Coaching.

Ik ben in 1985 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht als Ontwikkelingspsycholoog. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd tot Master Practitioner NLP. Vanuit mijn belangstelling voor kunst heb ik, destijds naast mijn werk als onderzoeker, in de avonduren de kunstacademie gedaan aan de Hogeschool Utrecht. In 2017 ben ik afgestudeerd als Integratief Hypnotherapeut en 2018 als Integratief Psychotherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Ik heb diverse aanvullende modules gevolgd, waaronder EMDR-i, Medische Hypnotherapie (TranceArt Academie), Ericksoniaanse Hypnotherapie (Mindspring), Silva Mindcontrol, ACT, Sociaal Panorama (Lucas Derks), Yager Therapie en OldPain2Go. In 2019 heb ik een specialisatie afgerond tot PDS therapeut (BivT). 

In mijn vrije tijd schilder ik graag in mijn atelier, ik houd van fietsen en hardlopen. Ik geniet van de natuur en het kweken van groenten in mijn eigen moestuin.

Als therapeut ga ik uit van het integratieve principe ‘de cliënt weet het, kan het, doet het’. Dit betekent dat jij als cliënt centraal staat met alles wat je meebrengt aan unieke mogelijkheden en hulpbronnen. In mijn praktijk bied ik je een open en veilige sfeer waarin ik je begeleid bij het behalen van jouw persoonlijke doelen. Ik gun het je van harte om je ten volle te ontwikkelen zodat je (weer) kunt genieten van je leven.