Praktijk informatie

De eerste sessie is een intakegesprek. Het is de eerste stap op weg naar verandering. We staan uitvoerig stil bij je situatie en je vragen of klacht(en). Naar aanleiding van je hulpvraag formuleren we jouw therapeutische doelstellingen en behandelmogelijkheden. Ook wordt er een inschatting gemaakt van het aantal benodigde sessies. Na de eerste sessie heb je direct al meer grip op de situatie waar je mee zit. Zo’n eerste gesprek is natuurlijk ook een kennismaking met elkaar. Erg belangrijk is een klik tussen therapeut en cliënt als voorwaarde voor een succesvol traject. Na dit eerste gesprek besluit je dan ook of je verder gaat met de therapie.

De sessies duren circa 60 tot 90 minuten. Meestal wordt een frequentie van één maal per week of één maal in de twee weken afgesproken. Iedere therapie of begeleidingstraject is natuurlijk weer anders. Een algemene duur is daarom niet aan te geven. Een traject kan variëren van 2 tot ca. 15 sessies. Soms zijn slechts enkele sessies voldoende en kunnen snel positieve resultaten worden behaald.


Tarieven 2024

Kennismakingsgesprek +/- 20 minuten = gratis
Sessie van 60-75 minuten = € 100,-
Sessie van 90 minuten = € 125,-
Sessie met kind (PDS) van 45 minuten = € 75,-

Zakelijke en speciale tarieven voor minder draagkrachtigen in overleg.
Afspraken kunnen tot 24 uur van te voren worden geannuleerd. Daarna wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Vergoedingsmogelijkheden

Hypnotherapie wordt door de meeste verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering gedeeltelijk vergoed. Een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Informatie over vergoedingsmogelijkheden vind je op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie

Klachten en geschillen

In navolging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ben ik aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG. Als je een klacht hebt over mijn behandeling dan is de eerste stap naar een oplossing om er met mij over te praten. Komen we er samen niet uit dan kun je contact opnemen met mijn beroepsvereniging NBVH, of de geschilleninstantie. Je vindt informatie hierover op: www.rbcz.nu/een-klacht-indienen.html  en op www.scag.nl/klachten-en-geschillen

Betaling

Betaling vindt contant plaats of per pin aan het einde van elk consult. De factuur wordt per mail na het consult toegestuurd ten behoeve van declaratie bij de zorgverzekeraar.

Lidmaatschappen

InsideStrong is aangesloten bij de
Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) registratienummer 18010,
Koepelorganisatie RBCZ registratienummer 180637R,
Geschillencommissie SCAG registratienummer 16882,
Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP),
De Samenwerkende PDS-Therapeuten,
EMDR-i Netwerk Nederland (ENN).

Praktijk AGB code: 90064760
Therapeut AGB code: 90105480
KvK: 30173742

Praktijk openingstijden

Maandag, woensdag 9.00 – 18.00 uur.
Dinsdag van 10.00 tot 22.00 uur